Haladó vitorlástanfolyam gyakorlott vitorlázóknak

Ha már rendelkezel a vitorlázáshoz szükséges alapvető gyakorlattal, itt az ideje, hogy a következő szintre lépj! Hozd ki magadból, a legénységedből és a hajóból a legtöbbet, hogy érezhetően jobb és még élvezetesebb vitorlázásban legyen részed! Ha fejlődni szeretnél a vitorlázásban, ezt a tudásszintet nem hagyhatod ki.

A haladó vitorlástanfolyamon profi oktatók segítenek, hogy elsajátítsd azokat a finomságokat és technikákat, amelyektől a vitorlázás igazi sportélménnyé válik számodra. Felkészültél, hogy egy kicsit összevizezd a korlátot?

A tanfolyamról részletesen

HALADÓ VITORLÁSTANFOLYAM

Az alapszintre épített haladó vitorlástanfolyamunk felépítésében azoknak kívánunk segítséget nyújtani, akik már rendelkeznek némi vitorlázó gyakorlattal, ám vagy régen ültek már hajóban vagy fejleszteni szeretnék vitorlázó tudásukat.

A haladó vitorlástanfolyam kiváló választás minden olyan vitorlázónak is, aki most áll az önálló hajóbérlés előtt, és legénységével együtt szakképzett, tapasztalt oktatóval szeretne felkészülni az önálló, magabiztos és igazi sportélményt nyújtó vitorlázásra.

Jelentkezz most!
HALADÓ VITORLÁSTANFOLYAM 2022

(3 nap képzés)

04.29-05.01. | 05.27-05.29. | 06.24-06.26. | 07.22-07.24. | 08.19-08.21. | 09.16-09.18.

Jelentkezz most!
  • HALADÓ VITORLÁSTANFOLYAM
  • 95 000 Ft
  • (3 nap képzés)
Jelentkezz most!

Tanfolyam tematika

A haladó vitorlástanfolyam tematikája

Alapmanőverek: fordulás, halzolás, vitorlázási irányok részletekbe menő átismétlése | Finombeállítások, vitorlarudazat trimmelése | Sebességfokozás | Spinakker használat: megtanuljuk pontos és gyors kezelését, a hajón lévő szerelvények profi használatát | Kikötői manővereket gyakorlunk (indulás, érkezés) vitorlával | Erősszeles vitorlaállításokat, reffelést gyakorolunk nyíltvízen, kikötőben segédmotorral és anélkül | Kormányzás vitorlákkal, sima és hullámos vízen

 

A vitorlázás esetében, mint minden vízi sportnál az úszás tudás elengedhetetlen. A vitorlázás nem tartozik a veszélyes sportok közé, azonban itt is előfordulhatnak balesetek az időjárás valamint az emberi figyelmetlenség következtében. A vitorlástanfolyam kezdetekor balesetvédelmi oktatást is tartunk, és felhívjuk a figyelmet a veszélyhelyzetekre. Hajóink felszerelését képezik a kötelező mentőfelszerelések is, mint pl. mentőmellény, mentőpatkó, csáklya. A mentőmellény használata mindenkor ajánlott, erős szélben azonban kötelező.

A haladó vitorlástanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek valamennyi gyakorlati tapasztalattal a vízen. A tanfolyam célja, hogy az alaptudásra építve lehetővé tegye a résztvevők számára, hogy szintet lépjenek a vitorlázásban. Javasolt a tanfolyam azoknak is, akik régen voltak vízen, és szeretnék felfrissíteni a tudásukat, illetve azoknak is, akik most tervezik az első önálló bérlést, és szeretnék, ha élmény lenne a vitorlázás.

Vitorlásruhát minden hajósboltban vásárolhatnak, ahol a lélegző ruhától a kaméleonlencsés napszemüvegig minden beszerezhető. Fölösleges azonban első alkalomra a vitorlás tanfolyam árának többszörösét az öltözetünkre költenünk. Azonban a jóminőségű napszemüveg elengedhetetlen. A víz visszatükröződése miatt fontos, hogy vitorlázás közben jó minőségű lencsével védjük a szemünket. Később, ha tényleg gyakran vitorlázunk, akkor érdemes befektetni a minőségi ruházatba is.

Az évadban a Balatonon a legnagyobb problémát a szélcsend okozza, mert ekkor nem lehet vitorlázni. Azonban a túl erős (90 km/h feletti) szél is problémákat okozhat. Amíg még taníthat a szél, mindig kimegyünk a vízre, hiszen viharos szélben is van mit tanulni. Vitorlásiskolánkban ilyenkor mentőmellényben, csökkentett vitorlafelülettel vitorlázunk, szélcsendben pedig elméletet, kötélmunkákat tanulunk a kikötőben.

Oktatóhajóink

Senorita Helmsmann 31

Hossz | 9.60 m
Súly | 2,7 tonna
Befogadóképesség | 8 fő

Scholtz 22 Racing

Hossz | 6,6 m
Súly | 750 kg
Befogadóképesség | 4 fő

Scholtz 8.8

Hossz | 8,8 m
Súly | 1,8 tonna
Befogadóképesség | 6 fő

Sudár Regatta

Hossz | 8 m
Súly | 1,4 tonna
Befogadóképesség | 6 fő

Nekik már igazi élmény az önálló vitorlázás

Kovács Péter

Szakmailag alaposan felkészült, tapasztalt csapattal találkozhattok. Elmélet és a gyakorlat maximálisan egyensúlyban van. A bérlésnél is minden alkalommal korrekt hozzáállással találkoztam. Ha valaki a Balatonon akar hajót bérelni, én nem tudok jobbat!

Kovács Péter Budapest
Poós Krisztián

Szuper oktatók, profi csapat, segítőkészek és tapasztaltak. Jól felszerelt és karbantartott, választékos flottából válogathatsz, mindenben igazán rugalmasak, akkor is van hajó, ha nincs. Az oktatás szuper hangulatban történt, én csak ajánlani tudom őket!

Poós Krisztián Budapest
Jack T. Reggae

Fiatalos, lendületes, profi csapat! Megtanítottak mindenre, amire szükségem volt ahhoz, hogy önállóan, magabiztosan vitorlázhassak! A velük töltött idő a mai napig feledhetetlen emlék! Máig tartó barátságokkal lettem gazdagabb! Válaszd őket, ha jót akarsz!

Jack T. Reggae Budapest

Oktatóink

Sarang Lajos
Alapító, oktató

Lajos a FüredYacht alapítója és oktatója, elsősorban az elméleti oktatásokon találkozhatsz vele, de bevethető bármilyen területen, a vitorlásiskola jolly jokere. Mr. Megoldjuknak nem tudsz olyan kéréssel előállni, amire ne azt mondaná, hogy “megoldjuk”. Gyerekkora óta vitorlázik komoly eredményekkel, imádja amit csinál, és ez érződik a FüredYacht minden részletében.

Erdélyi Gábor
Oktató

Gábor igazi figura, ha hozzá kerülsz tanfolyamra, megismételhetetlen élménnyel gazdagabban és vigyorogva fogsz távozni. Lazán, elképesztően jó hangulatban oktat, nála észre sem veszed, hogy éppen tanulsz. Az oldott légkör persze ne tévesszen meg, fiatal kora ellenére Öcsi vérprofi, hiszen gyerekkora óta folyamatosan versenyez Laser osztályban és nagyhajós versenyeken.

Fekete Gyula
Oktató

Gyula a megkérdőjelezhetetlen tapasztalat színét képviseli a FüredYacht oktatói palettáján, hiszen több mint 50 éve szeli a Balaton vizét folyamatosan. Oktatói stílusa erősen konzervatív, alapos, ami végtelen türelemmel párosul. A kezdő tanfolyamok legkedveltebb szupersztárja, stílusával, tudásával, nyugalmával és személyiségével azonnal belopja magát a szívedbe.

Horváth András
Oktató

András ellenállhatatlanul precíz és pontos, a tanfolyamokon egészen részletekbe menően oktat. A precizitás mellé kifejezetten nyerő kombinációnak bizonyul a végtelen türelme és nyugodt habitusa. Ha vele lesz alkalmad tanulni, megtapasztalhatod, hogyan lehet átadni a lehető legtöbb tudást egységnyi idő alatt úgy, hogy mellette jófej is az oktatód, és jó élménnyel zárod a napot.

Tomai Balázs
Oktató

Balázs a FüredYacht Oktatóközpont másik nagy figurája Erdélyi Gábor mellett. Ugyanaz a laza, folyékony oktatási stílus jellemzi az általa tartott tanfolyamokat, mint Öcsinél, gyakorlatilag olyan érzésed van végig, mintha a haverokkal vitorlázgatnál, csak mellékesen megtanulsz vitorlázni is. Pufi is komoly versenymúlttal rendelkezik, 2016-ban olimpiai kvalifikációt is szerzett Laser osztályban.

Vizeli Lajos
Oktató

Lajos megszállott vitorlázó, iszonyatos szeretettel és alázattal viszonyul a vitorlázáshoz. Ezt te is megtapasztalhatod, ha hozzá kerülsz. Határtalan türelemmel és nyugalommal éri el, hogy ne csak elvégezd a tanfolyamot, hanem szeresd is meg a vitorlázást, és vitorlázz a tanfolyam után is. Nagy tapasztalattal rendelkezik hajóépítésben és tengeri hajózásban is.

Kelli Ákos
Oktató

Ákos mesterien ötvözi a laza, jófej stílust a profi tudásátadással. A szél megszállottja. Ha olyan szerencsés vagy, hogy nagyon szeles napot fogsz ki a tanfolyamon, Ákos mellett igazán évezni fogod a tanulást. Akkor is teljes biztonságban érzed magad majd mellette a legnagyobb szélben is, ha a legprofibb technikai viharkabátot éppen letépte rólad a szél.

Bors Máté
Oktató

Máté a FüredYacht legpörgősebb és legfiatalabb oktatója. A szél totális megszállottja 6 éves kora óta. Vitorlázásban és szörfben országos bajnok, Cadet hajóosztályban korosztályos világbajnok. Mellette a tanfolyam nemcsak hasznos, hanem vidám is lesz, hiszen megállás nélkül mosolyog. A társaságában, ha akarnád sem tudnád póker arccal végig nyomni a tanfolyamot.

Jelentkezz most a tanfolyamra!

Fields marked with a * are required.

(Csak, hogy tudjuk, hogy ember vagy és nem robot.)