Bérlésfelkészítő tanfolyam most ajándék hajóbérléssel

Jeanneau Sun Odyssey 349 vitorlásbérlés | Füredyacht Charter

A sikeres hajóvezetői vizsga után csak idő kérdése, mikorra jut el az ember az önálló hajóbérlés pillanatáig. Az önfeledt családi vagy baráti vitorlázásra azonban árnyékot vethet, ha nem vagyunk felkészülve az ezzel járó veszélyekre, vagy egyszerűen nem rendelkezünk a kellő rutinnal, hogy kapitányként zökkenőmentesen levezényeljük a vitorlásbérlést.

Azt tapasztaljuk, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők sokkal magabiztosabbak mind a kikötőben, mind a nyílt vízen, így garantált a jó hangulat a vitorlázás során. Annyira biztosak vagyunk a Bérlésfelkészítő tanfolyamunk sikerében, hogy a tanfolyam résztvevői számára az első többnapos bérlés díjából az egyik nap 50%-át mi álljuk. A kedvezmény feltételeiről az ÁSZF oldalon találsz részletes információt.

Hívj minket vagy jelentkezz online!

Hívj! +36 30 452 9879 Jelentkezem online

A tanfolyamról részletesen

Bérlésfelkészítő tanfolyamunk azon kezdő tanfolyamot végzett vitorlázó társunknak nyújt segítséget, aki most áll az önálló hajóbérlés előtt és legénységével együtt szakképzett oktatóval szeretne felkészülni az önálló vitorlázásra.

A képzés eredményeképpen magabiztosan kezeli majd hajóját, akár egy zsúfolt kikötőben vagy nyílt vízen, és a családi vitorlázás valóban élmény lesz.

MOST AJÁNDÉK HAJÓBÉRLÉSSEL!

A Bérlésfelkészítő tanfolyam díja FÉL NAP ajándék vitorlásbérlést tartalmaz a FüredYacht Charter bármely hajójára, amennyiben az adott bérlés hossza legalább 3 nap.

Jelentkezz online!

BÉRLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM 2024

03.30-03.31 | 04.13-04.14 | 04.27-04.28 | 05.04-05.05 | 05.13-05.14 | 06.03-06.04 | 06.10-06.11 | 09.02-09.03 | 09.16-09.17 | 09.28-09.29 | 10.05-10.06

(2 nap képzés)

Jelentkezz online!
BÉRLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM
130.000 Ft
(2 nap képzés)
Jelentkezz online!
Jeanneau Sun Odyssey 349 vitorlásbérlés | Füredyacht Charter

Tanfolyam tematika

Tanfolyam tematika

Alapmanőverek: fordulás, halzolás, vitorlázás i irányok részletekbe menő átismétlése | Kikötői manővereket gyakorolunk (indulás, érkezés) | Motorral való ki-be kötést orral, farral kikötő boxba és partfal mellé | Erősszeles vitorlaállításokat, reffelést gyakorolunk nyíltvízen, kikötőben segédmotorral és anélkül | Ideális horgonyzóhelyeket keresünk és gyakoroljuk a horgonyzást | Balatoni túraútvonalat tervezünk, megbeszéljük a kikötői sajátosságokat, célszerű megközelítésüket | Vitorlástúrát szervezünk egy közösen választott vendégkikötőbe (Siófok, Balatonföldvár, Badacsony) | Éjszakai navigáció gyakorlati alkalmazása

Gyakori kérdések

A vitorlázás esetében, mint minden vízi sportnál az úszás tudás elengedhetetlen. A vitorlázás nem tartozik a veszélyes sportok közé, azonban itt is előfordulhatnak balesetek az időjárás valamint az emberi figyelmetlenség következtében. A vitorlástanfolyam kezdetekor balesetvédelmi oktatást is tartunk, és felhívjuk a figyelmet a veszélyhelyzetekre. Hajóink felszerelését képezik a kötelező mentőfelszerelések is, mint pl. mentőmellény, mentőpatkó, csáklya. A mentőmellény használata mindenkor ajánlott, erős szélben azonban kötelező.

Semmilyen előképzettségre nincs szükség. A vitorlásiskola kezdő tanfolyamán olyan tanulók vesznek részt, akik teljesen az alapokról indulnak. Természetesen a tanfolyam az alapokkal kezdődik, nem épít előzetes tudásra. Vitorlázni meg lehet és meg is kell tanulni, hogy a vizen magabiztosan közlekedhessünk. Igazán szeretni viszont csak akkor fogjuk a vitorlázást, ha tudásunk engedi, hogy önfeledten élvezzük ezt a sportot.

Vitorlásruhát minden hajósboltban vásárolhatnak, ahol a lélegző ruhától a kaméleonlencsés napszemüvegig minden beszerezhető. Fölösleges azonban első alkalomra a vitorlás tanfolyam árának többszörösét az öltözetünkre költenünk. Azonban a jóminőségű napszemüveg elengedhetetlen. A víz visszatükröződése miatt fontos, hogy vitorlázás közben jó minőségű lencsével védjük a szemünket. Később, ha tényleg gyakran vitorlázunk, akkor érdemes befektetni a minőségi ruházatba is.

A sikeres vitorlásvizsga feltétele természetesen az, hogy elsajátítsuk az elméleti és gyakorlati vizsgafeladatokat. A vitorlásiskola tanmenete és a lelkiismeretes, szakszerű oktatásnak köszönhetően tanulóink 90%-a elsőre sikeres vizsgát tesz. Képzésünk emelt óraszámban tartalmazza a gyakorlati tananyagot, amit otthoni tanulással nem lehet pótolni.

Nekünk igazán fontos, hogy minden tanulónk elegendő gyakorlati ismerettel rendelkezzen. A Füredyacht vitorlásiskolában elenyésző a gyakorlati vizsgán nem megfelelően teljesítő hallgatóink aránya.

Az évadban a Balatonon a legnagyobb problémát a szélcsend okozza, mert ekkor nem lehet vitorlázni. Azonban a túl erős (90 km/h feletti) szél is problémákat okozhat. Amíg még taníthat a szél, mindig kimegyünk a vízre, hiszen viharos szélben is van mit tanulni. Vitorlásiskolánkban ilyenkor mentőmellényben, csökkentett vitorlafelülettel vitorlázunk, szélcsendben pedig elméletet, kötélmunkákat tanulunk a kikötőben.

A vitorlázás azon sportok közé tartozik, amire általában mondhatjuk, hogy kortalan. A vitorlásiskola tanfolyamaira leggyakrabban a 20-40 év körüliek jelentkeznek, de gyakran 50 év felettiek is jelentkeznek iskolánkba.

Szervezünk gyerektáborokat és csapatépítést is, aminek köszönhetően minden korosztály megfordult már nálunk. Általánosan elmondható, hogy a férfiak vannak többen képzéseinket, de hölgyek szinte mindegyik tanfolyamunkon színesítik a mezőnyt.

Hívj minket vagy jelentkezz online!

Hívj! +36 30 452 9879 Jelentkezem online

Oktatóhajóink

Scholtz 8.8

A Scholtz 8.8 klasszikus vonalvezetésével, kiváló minőségű alapanyagaival visszahozza a vitorlázásba az egyszerű eleganciát. A vitorlázás könnyedsége.

Jeanneau Sun Odyssey 319

Jeanneau 319 vitorláshajónk 2018-as modell, mely minden részletében a mai kor vitorláshajói felé támasztott elvárásokra ad választ a hajósoknak, legyen az külső vagy belső megjelenés.

Jeanneau Sun Odyssey 349

A tiszta öröm pillanatainak. A Sun Odyssey 349 kivételes kényelmet, időtálló kialakítást, könnyed teljesítményt és biztonságot kínál a tökéletes családi és baráti hajózásokhoz.

Jeanneau Sun Odyssey 410

A Jeanneau Sun Odyssey 410 vitorlás hajónk a Sun Odyssey túrahajó család legújabb tagja. A hajó méretéből adódóan rendkívül kényelmes vitorlázást és túrázást tesz lehetővé.

Ők már magabiztosan bérelnek hajót

“Szuper oktatók, profi csapat, segítőkészek és tapasztaltak. Jól felszerelt és karbantartott, választékos flottából válogathatsz, mindenben igazán rugalmasak, akkor is van hajó, ha nincs. Az oktatás szuper hangulatban történt, én csak ajánlani tudom őket!”

Poós Krisztián / Budapest

“Fiatalos, lendületes, profi csapat! Megtanítottak mindenre, amire szükségem volt ahhoz, hogy önállóan, magabiztosan vitorlázhassak! A velük töltött idő a mai napig feledhetetlen emlék! Máig tartó barátságokkal lettem gazdagabb! Válaszd őket, ha jót akarsz!”

Jack T. Reggae / Budapest

“Szakmailag alaposan felkészült, tapasztalt csapattal találkozhattok. Elmélet és a gyakorlat maximálisan egyensúlyban van. A bérlésnél is minden alkalommal korrekt hozzáállással találkoztam. Ha valaki a Balatonon akar hajót bérelni, én nem tudok jobbat!”

Kovács Péter / Budapest

A legjobb vitorlásiskola

" Sikeresen lezártam a hajózási vizsgámat a FüredYacht szervezésében. Bár sokat izgultam, és sok stressz is volt ebben, összességében nagyon jól éreztem magam ebben a szituációban. A környezeten és a balatoni hajózáson túl a légkör is magával ragadott, ahogy a FüredYacht csapata kezelte, irányította a "zöldfülűeket". A szervezést és minden hozzá kapcsolódó adminisztrációt nagyon profinak éreztem. Kiemelném, hogy a 6 nap alatt jó néhány oktató keze alatt tanultunk, akik mindegyike igazi egyéniség, karakter. Azt gondolom, ez a FüredYacht egyik erőssége. Nem egy oktató hajózási stílusát ismertük és tanultuk meg, hanem többfélét. Ezért is fogom minden ismerősömnek ezt a vitorlásiskolát javasolni. Köszönöm szépen ezt a 6 napot és a vizsgát, áprilisban már bérlőként térek vissza!  "

Stefkovics Richárd

Kecskemét

Hívj minket vagy jelentkezz online!

Hívj! +36 30 452 9879 Jelentkezem online

Oktatóink

Sarang Lajos
Alapító, oktató

Lajos a FüredYacht alapítója és oktatója, elsősorban az elméleti oktatásokon találkozhatsz vele, de bevethető bármilyen területen, a vitorlásiskola jolly jokere. Mr. Megoldjuknak nem tudsz olyan kéréssel előállni, amire ne azt mondaná, hogy “megoldjuk”. Gyerekkora óta vitorlázik komoly eredményekkel, imádja amit csinál, és ez érződik a FüredYacht minden részletében.

Erdélyi Gábor
Oktató

Gábor igazi figura, ha hozzá kerülsz tanfolyamra, megismételhetetlen élménnyel gazdagabban és vigyorogva fogsz távozni. Lazán, elképesztően jó hangulatban oktat, nála észre sem veszed, hogy éppen tanulsz. Az oldott légkör persze ne tévesszen meg, fiatal kora ellenére Öcsi vérprofi, hiszen gyerekkora óta folyamatosan versenyez Laser osztályban és nagyhajós versenyeken.

Fekete Gyula
Oktató

Gyula a megkérdőjelezhetetlen tapasztalat színét képviseli a FüredYacht oktatói palettáján, hiszen több, mint ötven éve folyamatosan szeli a Balaton csodálatosan szép vizét. Oktatói stílusa erősen konzervatív, alapos, ami végtelen türelemmel párosul. A kezdő tanfolyamok legkedveltebb szupersztárja, stílusával, tudásával, nyugalmával és személyiségével azonnal belopja magát a szívedbe.

Horváth András
Oktató

András ellenállhatatlanul precíz és pontos, a tanfolyamokon egészen részletekbe menően képes oktatni. A precizitás mellé kifejezetten nyerő kombinációnak bizonyul a végtelen türelme és nyugodt habitusa. Ha vele lesz alkalmad tanulni, megtapasztalhatod, hogyan lehet átadni a lehető legtöbb tudást egységnyi idő alatt úgy, hogy mellette jófej is az oktatód, és jó élménnyel zárod a napot.

Tomai Balázs
Oktató

Balázs a FüredYacht Oktatóközpont másik nagy figurája Erdélyi Gábor mellett. Ugyanaz a laza, folyékony oktatási stílus jellemzi az általa tartott tanfolyamokat, mint Öcsinél, gyakorlatilag olyan érzésed van végig, mintha a haverokkal vitorlázgatnál, csak mellékesen megtanulsz vitorlázni is. Pufi is komoly versenymúlttal rendelkezik, 2016-ban olimpiai kvalifikációt is szerzett Laser osztályban.

Vizeli Lajos
Oktató

Lajos megszállott vitorlázó, iszonyatosan nagy szeretettel és alázattal viszonyul a vitorlázáshoz. Ezt te is megtapasztalhatod, ha hozzá kerülsz. Határtalan türelemmel és nyugalommal éri el, hogy ne csak elvégezd a tanfolyamot, hanem, ami talán még ennél is fontosabb, szeresd is meg a vitorlázást, és vitorlázz a tanfolyam után is. Nagy tapasztalattal rendelkezik hajóépítésben és tengeri hajózásban is.

Kelli Ákos
Oktató

Ákos mesterien ötvözi a laza, jófej stílust a profi tudásátadással. Teljesen a szél megszállottja. Ha olyan szerencsés vagy, hogy nagyon szeles napot fogsz ki a tanfolyamon, Ákos mellett igazán évezni fogod a tanulást. Akkor is teljes biztonságban fogod érzed magad majd mellette, még a legnagyobb szélben is, ha a legprofibb technikai viharkabátot éppen letépte rólad a szél.

Bors Máté
Oktató

Máté a FüredYacht legpörgősebb és legfiatalabb oktatója. A szél totális megszállottja 6 éves kora óta. Vitorlázásban és szörfben országos bajnok, Cadet hajóosztályban korosztályos világbajnok. Mellette a tanfolyam nemcsak hasznos, hanem vidám is lesz, hiszen megállás nélkül mosolyog. A társaságában, ha akarnád sem tudnád póker arccal végig nyomni a tanfolyamot.

Jelentkezz most a tanfolyamra!

Add le jelentkezésedet online, és felvesszük veled a kapcsolatot.