Bérlésfelkészítő tanfolyam most ajándék hajóbérléssel!

A sikeres hajóvezetői vizsga után csak idő kérdése, mikorra jut el az ember az önálló hajóbérlés pillanatáig. Az önfeledt családi vagy baráti vitorlázásra azonban árnyékot vethet, ha nem vagyunk felkészülve az ezzel járó veszélyekre, vagy egyszerűen nem rendelkezünk a kellő rutinnal, hogy kapitányként zökkenőmentesen levezényeljük a vitorlásbérlést.

Azt tapasztaljuk, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők sokkal magabiztosabbak mind a kikötőben, mind a nyílt vízen, így garantált a jó hangulat a vitorlázás során. Annyira biztosak vagyunk a Bérlésfelkészítő tanfolyamunk sikerében, hogy a tanfolyam résztvevői számára az első többnapos bérlés díjából az egyik nap 50%-át mi álljuk. A kedvezmény feltételeiről az ÁSZF oldalon találsz részletes információt.

A tanfolyamról részletesen

BÉRLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

Bérlésfelkészítő tanfolyamunk azon kezdő tanfolyamot végzett vitorlázó társunknak nyújt segítséget, aki most áll az önálló hajóbérlés előtt és legénységével együtt szakképzett oktatóval szeretne felkészülni az önálló vitorlázásra.

A képzés eredményeképpen magabiztosan kezeli majd hajóját, akár egy zsúfolt kikötőben,nyílt vízen is és a családi vitorlázás valóban élmény lesz.

MOST AJÁNDÉK HAJÓBÉRLÉSSEL!

A Bérlésfelkészítő tanfolyam díja FÉL NAP ajándék vitorlásbérlést tartalmaz a FüredYacht Charter bármely hajójára, amennyiben az adott bérlés hossza legalább 3 nap.

Jelentkezz most!
BÉRLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM 2022

(2 nap képzés)

03.26-03.27. | 04.09-04.10. | 04.23-04.24. | 05.02-05.03. | 05.16-05.17. | 05.30-05.31. | 06.06-06.07. | 09.06-09.06. | 09.12-09.13. | 09.25-09.26. | 10.01-10.02.

Jelentkezz most!
  • BÉRLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM
  • 95 000 Ft
  • (2 nap képzés)
Jelentkezz most!

Tanfolyam tematika

Tanfolyam tematika

Alapmanőverek: fordulás, halzolás, vitorlázás i irányok részletekbe menő átismétlése | Kikötői manővereket gyakorolunk (indulás, érkezés) | Motorral való ki-be kötést orral, farral kikötő boxba és partfal mellé | Erősszeles vitorlaállításokat, reffelést gyakorolunk nyíltvízen, kikötőben segédmotorral és anélkül | Ideális horgonyzóhelyeket keresünk és gyakoroljuk a horgonyzást | Balatoni túraútvonalat tervezünk, megbeszéljük a kikötői sajátosságokat, célszerű megközelítésüket | Vitorlástúrát szervezünk egy közösen választott vendégkikötőbe (Siófok, Balatonföldvár, Badacsony) | Éjszakai navigáció gyakorlati alkalmazása

A vitorlázás esetében, mint minden vízi sportnál az úszás tudás elengedhetetlen. A vitorlázás nem tartozik a veszélyes sportok közé, azonban itt is előfordulhatnak balesetek az időjárás valamint az emberi figyelmetlenség következtében. A vitorlástanfolyam kezdetekor balesetvédelmi oktatást is tartunk, és felhívjuk a figyelmet a veszélyhelyzetekre. Hajóink felszerelését képezik a kötelező mentőfelszerelések is, mint pl. mentőmellény, mentőpatkó, csáklya. A mentőmellény használata mindenkor ajánlott, erős szélben azonban kötelező.

Igen, a Bérlésfelkészítő tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik már megszerezték a hajóvezetői engedélyt, így rendelkeznek valamennyi tapasztalattal a vitorlázás területén, az önálló vitorlásbérléshez azonban még nincs meg a kellő magabiztosságuk.

Vitorlásruhát minden hajósboltban vásárolhatnak, ahol a lélegző ruhától a kaméleonlencsés napszemüvegig minden beszerezhető. Fölösleges azonban első alkalomra a vitorlás tanfolyam árának többszörösét az öltözetünkre költenünk. Azonban a jóminőségű napszemüveg elengedhetetlen. A víz visszatükröződése miatt fontos, hogy vitorlázás közben jó minőségű lencsével védjük a szemünket. Később, ha tényleg gyakran vitorlázunk, akkor érdemes befektetni a minőségi ruházatba is.

Az évadban a Balatonon a legnagyobb problémát a szélcsend okozza, mert ekkor nem lehet vitorlázni. Azonban a túl erős (90 km/h feletti) szél is problémákat okozhat. Amíg még taníthat a szél, mindig kimegyünk a vízre, hiszen viharos szélben is van mit tanulni. Vitorlásiskolánkban ilyenkor mentőmellényben, csökkentett vitorlafelülettel vitorlázunk, szélcsendben pedig elméletet, kötélmunkákat tanulunk a kikötőben.

A vitorlázás azon sportok közé tartozik, amire általában mondhatjuk, hogy kortalan. A vitorlásiskola tanfolyamaira leggyakrabban a 20-40 év körüliek jelentkeznek, de gyakran 50 év felettiek is jelentkeznek iskolánkba. Szervezünk gyerektáborokat és csapatépítést is, aminek köszönhetően minden korosztály megfordult már nálunk. Általánosan elmondható, hogy a férfiak vannak többen képzéseinket, de hölgyek szinte mindegyik tanfolyamunkon színesítik a mezőnyt.

Oktatóhajóink

Senorita Helmsmann 31

Hossz | 9.60 m
Súly | 2,7 tonna
Befogadóképesség | 8 fő

Scholtz 22 Racing

Hossz | 6,6 m
Súly | 750 kg
Befogadóképesség | 4 fő

Scholtz 8.8

Hossz | 8,8 m
Súly | 1,8 tonna
Befogadóképesség | 6 fő

Sudár Regatta

Hossz | 8 m
Súly | 1,4 tonna
Befogadóképesség | 6 fő

Ők már magabiztosan bérelnek hajót

Poós Krisztián

Szuper oktatók, profi csapat, segítőkészek és tapasztaltak. Jól felszerelt és karbantartott, választékos flottából válogathatsz, mindenben igazán rugalmasak, akkor is van hajó, ha nincs. Az oktatás szuper hangulatban történt, én csak ajánlani tudom őket!

Poós Krisztián Budapest
Jack T. Reggae

Fiatalos, lendületes, profi csapat! Megtanítottak mindenre, amire szükségem volt ahhoz, hogy önállóan, magabiztosan vitorlázhassak! A velük töltött idő a mai napig feledhetetlen emlék! Máig tartó barátságokkal lettem gazdagabb! Válaszd őket, ha jót akarsz!

Jack T. Reggae Budapest
Kovács Péter

Szakmailag alaposan felkészült, tapasztalt csapattal találkozhattok. Elmélet és a gyakorlat maximálisan egyensúlyban van. A bérlésnél is minden alkalommal korrekt hozzáállással találkoztam. Ha valaki a Balatonon akar hajót bérelni, én nem tudok jobbat!

Kovács Péter Budapest

Oktatóink

Sarang Lajos
Alapító, oktató

Lajos a FüredYacht alapítója és oktatója, elsősorban az elméleti oktatásokon találkozhatsz vele, de bevethető bármilyen területen, a vitorlásiskola jolly jokere. Mr. Megoldjuknak nem tudsz olyan kéréssel előállni, amire ne azt mondaná, hogy “megoldjuk”. Gyerekkora óta vitorlázik komoly eredményekkel, imádja amit csinál, és ez érződik a FüredYacht minden részletében.

Erdélyi Gábor
Oktató

Gábor igazi figura, ha hozzá kerülsz tanfolyamra, megismételhetetlen élménnyel gazdagabban és vigyorogva fogsz távozni. Lazán, elképesztően jó hangulatban oktat, nála észre sem veszed, hogy éppen tanulsz. Az oldott légkör persze ne tévesszen meg, fiatal kora ellenére Öcsi vérprofi, hiszen gyerekkora óta folyamatosan versenyez Laser osztályban és nagyhajós versenyeken.

Fekete Gyula
Oktató

Gyula a megkérdőjelezhetetlen tapasztalat színét képviseli a FüredYacht oktatói palettáján, hiszen több mint 50 éve szeli a Balaton vizét folyamatosan. Oktatói stílusa erősen konzervatív, alapos, ami végtelen türelemmel párosul. A kezdő tanfolyamok legkedveltebb szupersztárja, stílusával, tudásával, nyugalmával és személyiségével azonnal belopja magát a szívedbe.

Horváth András
Oktató

András ellenállhatatlanul precíz és pontos, a tanfolyamokon egészen részletekbe menően oktat. A precizitás mellé kifejezetten nyerő kombinációnak bizonyul a végtelen türelme és nyugodt habitusa. Ha vele lesz alkalmad tanulni, megtapasztalhatod, hogyan lehet átadni a lehető legtöbb tudást egységnyi idő alatt úgy, hogy mellette jófej is az oktatód, és jó élménnyel zárod a napot.

Tomai Balázs
Oktató

Balázs a FüredYacht Oktatóközpont másik nagy figurája Erdélyi Gábor mellett. Ugyanaz a laza, folyékony oktatási stílus jellemzi az általa tartott tanfolyamokat, mint Öcsinél, gyakorlatilag olyan érzésed van végig, mintha a haverokkal vitorlázgatnál, csak mellékesen megtanulsz vitorlázni is. Pufi is komoly versenymúlttal rendelkezik, 2016-ban olimpiai kvalifikációt is szerzett Laser osztályban.

Vizeli Lajos
Oktató

Lajos megszállott vitorlázó, iszonyatos szeretettel és alázattal viszonyul a vitorlázáshoz. Ezt te is megtapasztalhatod, ha hozzá kerülsz. Határtalan türelemmel és nyugalommal éri el, hogy ne csak elvégezd a tanfolyamot, hanem szeresd is meg a vitorlázást, és vitorlázz a tanfolyam után is. Nagy tapasztalattal rendelkezik hajóépítésben és tengeri hajózásban is.

Kelli Ákos
Oktató

Ákos mesterien ötvözi a laza, jófej stílust a profi tudásátadással. A szél megszállottja. Ha olyan szerencsés vagy, hogy nagyon szeles napot fogsz ki a tanfolyamon, Ákos mellett igazán évezni fogod a tanulást. Akkor is teljes biztonságban érzed magad majd mellette a legnagyobb szélben is, ha a legprofibb technikai viharkabátot éppen letépte rólad a szél.

Bors Máté
Oktató

Máté a FüredYacht legpörgősebb és legfiatalabb oktatója. A szél totális megszállottja 6 éves kora óta. Vitorlázásban és szörfben országos bajnok, Cadet hajóosztályban korosztályos világbajnok. Mellette a tanfolyam nemcsak hasznos, hanem vidám is lesz, hiszen megállás nélkül mosolyog. A társaságában, ha akarnád sem tudnád póker arccal végig nyomni a tanfolyamot.

Jelentkezz most a tanfolyamra!

Fields marked with a * are required.

(Csak, hogy tudjuk, hogy ember vagy és nem robot.)